• Monique Haarman - van der Lugt

Logo: slechts een plaatje of meer?

Iedere communicatieadviseur kent de discussie wel. Oh ja, ik moet ook nog een logo hebben.... Waarom is een logo niet slechts een plaatje? Waarom is deze vraag voor iedere expert een hoofdpijn puntje? Eigenlijk is het antwoord heel simpel. Communicatie is een vak en achter ieder plaatje schuilt een verhaal. Een plaatje kan dus pas gemaakt als het verhaal klopt.

Ook ik krijg deze vraag vaak en alhoewel het antwoord voor mij heel logisch is, snap ik ook wel weer waarom iemand dit niet direct ziet. Met de komst van alle online tools om snel en goedkoop een logo te maken zou je bijna vergeten dat er ook nog vakkennis bij te pas komt om meer dan een plaatje te maken. Een plaatje maken kan iedereen, zelfs een online tool, maar uiteindelijk wil je een logo dat voor je gaat werken. Een logo die de kracht van jouw product of dienst uitstraalt, wat voor herkenning zorgt. Een logo dat positiviteit en vertrouwen uitstraalt en bijdraagt aan de verkoopstrategie. Hoe krijg je jouw verhaal op orde?

Meer weten over de ontwikkeling van een logo of huisstijl? Neem contact op met Monique Haarman per e-mail monique@jscom.nl of bel 06-43808140.

JS_logo_new.png